˙Twilight Saga Fanfiction˙

" Before you Bella, my life was a moonless night..."

 



5.fejezet

Düh

Tekintettel arra, hogy Bella is a kocsiban van bekapcsoltam a fűtést. Halványan, de hálásan rám mosolygott, amire én egy féloldalas mosollyal válaszoltam. Az út gyorsan telt el, bár szótlanul. Mikor leparkoltunk az iskola parkolójában ott alig voltak még kocsik. Közel tudtam parkolni a főépülethez, ott lesz Bella első órája. Ki szálltunk az autóból, az eső még jobban esett, mint eddig. Újra Bellára terítettem a kabátom.

- El fog ázni a pólód – mondta rosszallóan nézve, miután át nyújtottam neki a bőrdzsekit
- De én nem tudok megfázni – súgtam oda neki. Még egyszer rám nézett, de végül a fejére terítette a kabátot

Szó nélkül, kézen fogva sétáltunk a fő épületig. Mivel az első órán külön volt, elköszöntem tőle, és mentem a saját órámra. Idegesített, hogy Mike Newton gondolatain keresztül figyelhetem csak Bellát, de meg nyugtatott a tudat, hogy a további öt órán mind együtt lesz. Csak a történelmet nem tudtam el intézni, a további óráinkon mind együtt vagyunk Bellával. Ezen az órán Alice üt mellettem.

- Nos, Mr. Cullen? – hasított a fejembe a tanár hangja. Mikor betájoltam magam, hogy egyáltalán milyen órán is vagyok a tanárra néztem, és a gondolataiból kiolvasva magabiztosan válaszoltam
- A második világháború 1939-45-ig tartott. – mondtam. Mr. Thomson meg lepetten nézett rám, majd tovább sétált a padok közt. Alice mellettem kuncogni kezdett
- Láttad az arcát? Az a kifejezés –gondolta Alice. Csak mosolyogva bólintottam.
Az óra haladt tovább a maga ütemében, és még mindig Newton gondolatain keresztül figyeltem Bellát. Csak kifelé bámult az ablakon, elgondolkodva. Newton gondolatai miatt ideges voltam. Olyanokat gondolt róla…

- Uhm. Edwrad, nem hiszem, hogy jó ötlet lenne le tépni Mike Newton fejét – figyelmeztetett Alice
- Oké, de a gondolatai… - mondtam. Éreztem, hogy az állatias düh át járja a testem, de tennem kellett ellene.

Befejeztem a Newton gondolataiban turkálást, és a tanárra figyeltem, aki a holokauszt eseményeit ecsetelte. Két perc múlva Alice meg szólalt

- Edward, nem látom mit fogtok csinálni délután. Eltűnt a jövőtök – mondta halkan
Az első ok, ami eszembe jutott, és amitől Alice nem láthatja a jövőnket az Jacob volt.
- Az a rühes dög. Meg fogom ölni – suttogtam. A hangom rekedt volt a bennem újra felerősödő dühtől. Az órára néztem. Fél perc volt a csengetésig.
- Annak nem nagyon örülne Bella – felelt Alice, de figyelmen kívül hagytam.

Tudtam, ha Bella találkozik Jacobbal csak még jobban fog szenvedni a hiányától, mint eddig. Végre meg szólalt az életmentő csengő. Ki rohantam a teremből, idegesített, hogy nem szabad olyan gyorsan futni, ahogyan tudok. Azzal lelepleztem volna magam. Így hát az emberi futás legnagyobb sebességével közlekedtem az iskola folyosóin. Bella akkor jött ki a teremből, mikor én oda értem. A következő órán biológia volt. Komor hangulatomat Bella csak akkor vette észre, mikor már helyet foglaltunk. A folyosón sétálva éreztem a bámuló tekinteteket a hátamon, ahogyan Bella táskáját is vittem. Ahogy Jessica mellett elhaladtunk az inkább utálkozó tekintettel nézett utánunk.

- Mi a baj? – kérdezte Bella, mikor be értünk a terembe. Nem válaszoltam, csak meg ráztam a fejem fintorogva.
- Alice látott valamit? – próbálkozott Bella újra
- Épp ez az. Nem látott semmit. Ma délután számíthatunk annak a kuty.. – kezdtem volna szidni, de észbe kaptam – Jacob látogatására – mondtam még mindig komoran
- Ne – Bella csak ennyit tudott ki nyögni, majd elhallgatott.
- Még szerencse hogy nem voltam vadászni. Utálom a kutyavért, de ebben az esetben képes vagyok kivételt tenni – ecseteltem dühösen, mire Bella felém fordította a tekintetét. Arckifejezésén fájdalom ült, szemei könnybe lábadtak
- Kérlek, Edward. Ne bántsd – suttogta. Hangja megtört és elhalt volt
- Nem ígérhetek semmit. Ha egy újjal is hozzád ér, én… - mikro bejött a biológia tanár, Mr. Warner elhallgattam – meg ölöm – fejeztem be halkabban
- Kérlek – Bella hangja már könyörgő volt
- Csak ne érjen hozzád

Az óra elkövetkezendő részében Bellát néztem, aki végig a tanárt figyelte. Nem tudtam volna meg mondani, hogy mi volt az anyag, de Bella figyelmét láthatóan lekötötte. Vagy csak el akarta terelni a figyelmét, nem tudtam biztosan.
A nap elkövetkezendő része gyorsan eltelt.

- Charlie ma meddig dolgozik? – kérdeztem már Belláék házának ajtajában
- Este jön csak – válaszolt. Neki sem volt jó kedve, miután meg tudta, hogy Jacob ma látogatást tervez
- Rendben. Haza viszem őket – utaltam a kocsiban ülő testvéreimre – és jövök. Ne engedj be senkit, amíg nem vagyok itt – mondtam, mindketten tudtuk kire gondolok. Bár nem hittem, hogy egy akkora erejű embert, mint Jacob meg állítana egy ajtó. De csak nem fog betörni.
- Szia Edward – mondta szem forgatva Bella, és ment volna be a házba. Meg ragadtam a derekánál fogva, és magamhoz húztam, hogy meg csókolhassam.

Meg vártam, még Bella bemegy a házba, csak utána hajtottam el. Az idő hihetetlenül lassan telt, annak ellenére, hogy a megengedett sebesség háromszorosával hajtottam. Mikor végre éveknek tűnő percek után a házhoz értünk csak beparkoltam a garázsban, köszöntem Carlislenak és Esmének, majd rohantam vissza Bellához. Az eső továbbra is esett, Alice szerint még vagy két napig így fog esni. Legalább nem süt a nap. – vigasztaltam magam – Legalább Bellával lehetek. A futás sokkal gyorsabban bizonyult mint az autóval közlekedés. Pár perc alatt – vagy csak kevesebb időnek tűnt – Bellához értem. Szokásomtól eltekintve, miszerint az ablakon megyek be most az ajtón kopogtattam. Hallottam ahogy Bellának felgyorsul a szíve. Fél perc múlva ajtót nyitott.

- Miért nem az ablakon jöttél? – kérdezte még mindig kalimpáló szívvel.
- Kíváncsi voltam, hogy mit reagálsz, ha azt hiszed, hogy Jacob az. – mondtam, és nem is volt hazugság. Az arcán félelemmel nyitott ajtót, és nem tudtam, hogy ennek örüljek – e.

- Bella, ülj le, még a végén elájulsz itt nekem – mondtam a nappali felé irányítva. Becsuktam magam mögött az ajtót, majd a derekánál fogva kísértem Bellát a nappaliig. Az arca krétafehér volt, a bőrszíne az én bőrömmel vetekedett.
- Jól vagy? – kérdeztem aggódva

Nem válaszolt, de a fejét nemlegesen megrázta, majd hátra dőlt a kanapén. Két nagy dörömbölő kopogás hallatszott az ajtó felől. Bella ha lehet még jobban elfehéredett. Meg fogta a kezem, majd felült, és elindult az ajtó felé. Árnyékként követtem.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Saját blog

Kérés

Szeretném megkérni minden kedves olvasómat, hogy ha van rá időtök, és energiátok írjatok tartalmas megjegyzést, ha máshogy nem, hát chatbe. Ez nem azért kell, mert egoista vagyok, hanem azért, hogy tanuljak belőle. Írjátok le mit tetszett, és mi nem, hogy esetleg mi volt a hiba, és milyen érzelmeket váltott ki belőletek. Ha írtok, én ebből tanulok, és jobban fogok írni, ergo nagyobb lesz az olvasási élmény. Köszön előre is.

Zsuzsii

Angyali történetek

www.angyalitortenetek.blogspot.com A másik történetem. Amy Cooperről szól, aki száz év után, ugynaúgy 17 évesen ébred a kómából... de vajon miért nem öregedett? Megtudhatod, ha elolvasod:)

számláló

(2009.11.03-tól)
casino Contador De Visitas

Chat

Hány vámpír lézeng itt?

Köszönöm!

A sok-sok öteltet, és segítséget köszönöm szépen Csillának:)
Nagyon sokat segítettél, hálás vagyok érte!:)

Rendszeres olvasók