˙Twilight Saga Fanfiction˙

" Before you Bella, my life was a moonless night..."




25.fejezet

Döntés

Csendben, Bella dereka köré fonva a kezeimet követtük Alicet. Többször körbe pillantottam, veszély vagy bármi fenyegető után kutatva, de semmit nem érzékeltem. Nem tudtam koncentrálni, a látomás mintha ledermesztette volna az agyam. Rettegés lett rajtam úrrá, hogy meg van az esélye, hogy elvesztem, ami számomra a legfontosabb a világon; hogy elvesztem Bellát. Még szorosabban öleltem meg az életem derekát, s szorosan magam mellet tudva megálltunk a nappaliban. Bellára néztem, holdsápadt arca rettegést tükrözött.

- Leüljünk? – kérdeztem aggódva. Nem akartam, hogy elájuljon, vagy hasonló.
Bella némán bólintott, majd a kanapé felé indultunk. Leültem mellé, az ölembe húztam, és átöleltem. Nem akartam, hogy féljen. Azt akartam, hogy tudja, meg tudjuk védeni. A családunk elég erős volt Victoria legyőzéséhez. Ennek ellenére én is féltem, iszonyúan kínzott a gondolat, hogy a kezeim közt tartott lány meghalhat. Nem tudtam rá megoldást, hogyan védhetném meg száz százalékosan.

Carlisle a nappali közepére sétált, eközben a családom többi tagja leült a kanapéra, és a fotelekbe. Apám megköszörülte a torkát, majd beszélni kezdett.
- Victoria támadni fog, ez biztos. Ugye, Alice? – nézett a húgomra.
- Igaz – Alice hangja szinte élettelen volt. Neki sem volt ötlete rá, hogyan védhetnénk meg Bellát. A családunkban mindenki gondolatából csak a kétségbeesés visszhangja hallatszott, míg Carlislenak eszébe nem ötlött valami.
- Apa, azt nem! – álltam fel, és dühösen meredtem apámra. A gondolat, hogy Bella ilyen gyorsan elveszthetné emberi mivoltját, hogy Victoria miatt átváltoztatnánk szinte fizikai fájdalmat okozott.

- Fiam, van jobb ötleted? – kérdezte, mire én még dühösebb lettem.
- Igen, van! – jelentettem ki szinte ordítva – Meg fogjuk védeni Bellát, heten vagyunk!
- Edward, nyugodja le! – csitított Esme.
- Csak így nyerhetünk. – szólalt meg megtört hangon Alice. A kanapén ült, a lába felhúzva, a feje lehajtva, és magát hintáztatta.
Jasper mellette ült, és átfogta a vállát, de Alice lerázta a fivérem kezét magáról. Ismertem Alicet, és tudtam, hogy mennyire kötődik Bellához. A legjobb barátnője volt. A legjobb barátnője, aki most életveszélyben volt. De lehetetlen, hogy nincs más megoldás! Még Bella sincs kész, és én sem vagyok képes elengedni a lelkét…
- Nem! Az nem lehet! Biztosan van más megoldás! – újra felpattantam a kanapéról, s az ajtó felé rohantam, de mikor visszanéztem láttam, hogy Bella könnybe lábadt szemekkel nézi, mit művelek. A szemében csalódást látta, méghozzá irántam. Lehajtott fejjel visszasétáltam a kanapéhoz.

- Bocsánat. – suttogtam még mindig lehajtott fejjel, majd leültem Bella mellé, és az ölembe húztam. A vállamra hajtotta a fejét, majd éreztem, ahogy a forró könnyei átitatják az ingemet, de nem zokogott.
Alice és Esme egyszerre állt fel, és sétált felénk. Anyám a vállamra tette a kezét, Alice pedig elém térdelt.
- Tudjuk, hogy milyen nehéz ez nektek, de Alice nem lát semmi más lehetőséget. – suttogta lehajtott fejjel Esme. A hangjából kihallatszott, hogy sír.
- Mindenkinek jobb lenne nélkülem. – motyogtam az orrom alatt, de persze mindenki hallotta. Mikor felnéztem hét dühös tekintettel találtam szemben magam.
- Ha még egyszer ilyet mersz mondani… - fenyegetőzött Alice. Bella szó nélkül újra a vállamra hajtotta a fejét, majd olyan erősen szorított magához, ahogy emberi ereje engedte. Nem sok idő múlva éreztem, hogy zokog.
- Mond, hogy nincs igazam! – a hangom újra dühös volt. Megint kiabáltam.
- Nincs igazad! – zokogta Bella.
- Bella, Bella édesem, ne haragudj rám, kérlek! – magammal szembe fordítottam, és a mutatóujjammal felemeltem az állát. A szemében már nem láttam a csalódást. Fájdalmat láttam benne.
- Nem haragszom, de ne mondj többé ilyet. – szipogott
- Megígérem, kedvesem. – suttogtam a fülébe, majd a családom felé néztem.
- Alice, kérlek, kutass. – könyörögtem
- Azt csinálom, Edward, de semmilyen más lehetőségünk nincs. És mivel nem döntöttél, nem látok, csak foszlányokat. – minden félelmem ellenére a hangja nem volt mérges. Megértés csendült ki belőle.
Nem válaszoltam. Döntenem kellett, vagy kockáztatok, vagy átváltoztatjuk Bellát. Végül úgy döntöttem – bár fájdalmas döntés volt- hogy Bellára hagyom.
- Bella, ez a te döntésed lesz. Nem akarlak befolyásolni, csak egy kérésem lenne. – néztem most Bellára.
- Mi a kérésed? – kérdezte halkan.
- Hogy gondold át. Bella, nem les több alkalmad az életre, nem fogsz többet emberként élni. – kértem.
- Nem kell az emberi élet, ha velem vagy. Ha velem leszel, örökké, akkor nincs mit átgondolnom. – a hangja őszinte volt, tudtam, hogy nem fogom tudni eltántorítani a döntésétől
- Carlisle – nézetem apámra – Mit gondolsz? – kérdeztem
- Ha Bella meghozta a döntést, akkor nincs kifogásom. Egyszer ezt már megszavaztuk.
- Alice, mennyi időnk van? – kérdeztem újra a húgomra nézve
- Tíz nap – válaszolt
- Szóval hét napunk van maximum. – állapítottam meg.
- Kevesebb. – szólalt meg Carlisle – Nem várhatunk ennyit, hisz Bella azon a napon alakulna át teljesen, amikor Victoria támadni akar. Négy napunk maradt maximum. – javított ki apám
- Igazad van. – suttogtam lehajtott fejjel.
- Megbocsátotok? –kérdeztem, de mindeközben Bellát néztem, aki aprót bólintott.

Bellát óvatosan magam mellé tette, majd felálltam és lassan a bejárati ajtóig sétáltam. Mikro becsuktam magam után rohanni kezdtem. Nem tudtam, hová megyek. Csak ki akartam szellőztetni a fejem, csak futni, és magam mögött hagyni a kételyeimet.

2 megjegyzés:

tökjólett, papus *_*♥

Köszi Bellaa:D Szeretlek kislányom(L):)

Megjegyzés küldése

Saját blog

Kérés

Szeretném megkérni minden kedves olvasómat, hogy ha van rá időtök, és energiátok írjatok tartalmas megjegyzést, ha máshogy nem, hát chatbe. Ez nem azért kell, mert egoista vagyok, hanem azért, hogy tanuljak belőle. Írjátok le mit tetszett, és mi nem, hogy esetleg mi volt a hiba, és milyen érzelmeket váltott ki belőletek. Ha írtok, én ebből tanulok, és jobban fogok írni, ergo nagyobb lesz az olvasási élmény. Köszön előre is.

Zsuzsii

Angyali történetek

www.angyalitortenetek.blogspot.com A másik történetem. Amy Cooperről szól, aki száz év után, ugynaúgy 17 évesen ébred a kómából... de vajon miért nem öregedett? Megtudhatod, ha elolvasod:)

számláló

(2009.11.03-tól)
casino Contador De Visitas

Chat

Hány vámpír lézeng itt?

Köszönöm!

A sok-sok öteltet, és segítséget köszönöm szépen Csillának:)
Nagyon sokat segítettél, hálás vagyok érte!:)

Rendszeres olvasók